Prvi megavat na zemlji u Crnoj Gori

Gradimo zelenu
budućnost

renewable-energy

Ponosni smo što predstavljamo prvu solarnu elektranu na zemlji u Crnoj  Gori. Naša firma osnovana je 2021. godine sa ciljem proizvodnje zelene enrgije. Takođe se bavimo i energetskom efikasnošću objekata kako bismo našim klijentima pomogli da smanje svoju potrošnju energije i troškove. Naš tim čine kvalifikovani stručnjaci sa iskustvom u oblasti energetike. Vjerujemo da je ulaganje u obnovljivu enrgiju ne samo odgovorna, već i pametna poslovna odluka.

4.42MW

instalisane
snage

8112

instalisanih
panela

3.8GWh

proizvedeno
energije

Proces proizvodnje energije

1.

Solarni paneli apsorbuju sunčevu svijetlost. Ovi paneli sadrže fotonaponske ćelije koje konvertuju tu svijetlost u jednosmjernu struju (DC).

2.

Jednosmjerna struja koju proizvodi panel se šalje invertoru koji je konvertuje u naizmjeničnu struju.

3.

Prije nego što se energija pošalje u mrežu prolazi kroz transformatore gdje se podiže na viši naponski nivo.

4. 

Nakon tranformatora energija se preko dalekovoda šalje u elektroenergetsku mrežu.

Vodeći kadar

Dragoslav Damjanović
Izvršni direktor

Imam više od 17 godina iskustva u industriji distribucije električne energije, snažno usmjerenog na održavanje, upravljanje i mjerenje. Tokom karijere obavljao sam različite vodeće pozicije, uključujući glavni sektor za održavanje i direktora ED Cetinje, gdje sam bio odgovoran za distribuciju električne energije. Moje ekspertize u tehničkim i komercijalnim gubicima, kalibraciji i koordinaciji su mi omogućile da efikasno upravljam procesom distribucije i osiguram sigurno funkcionisanje objekata i postrojenja.

Miloš Bulatović - Glavni inženjer za razvoj i vođenje projekta

Imajući u vidu moje značajno prethodno iskustvo u energetskom sektoru Crne Gore, vještine upravljanja i organizovanja, kao i stručno znanje u planiranju projekata, analizama i izvještavanju, smatram da ću imati značajan doprinos u ostvarivanju uspjeha Čevo Solara u budućim projektima na području obnovljive energije.

Naši
partneri